donderdag 16 augustus 2012

The Highlands deel 2

The Isle of SkyeLangs de westkust naar beneden richting Ullapool, een havenstadje aan Loch Broom. Je kunt hier vandaan met de veerboot naar het eiland Lewis, het grootste eiland van de Buiten-Hebriden.
Hier hebben we een lekker kopje koffie genomen met een stuk homemade Banoffee Pie. Het is een echte Britse lekkernij en eigenlijk een toetje, met kruimelbodem, kleverige caramelpudding, banaan en slagroom. Walgelijk zoet maar o zo lekker!!! En ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.Dus voor alle zoetekauwen onder ons, hieronder kun je zien wat je er voor nodig hebt en hoe je zo'n lekkere taart maakt.In de Highlands zijn de wegen voor het grootste deel bochtige en soms ook stijle provinciale wegen. Maar de uitzichten onderweg zijn adembenemend. Omdat wij deze rit naar het eiland Skye wilden combineren met een rit langs Loch Ness besloten we om voor een nachtje ergens een hotelletje te nemen. Het werd "The Haven" in Plockton.Plockton is een plaatje!!
Wat een schattig dorpje, schilderachtig gewoon.
Het ligt aan Loch Carron en het heeft nog geen
400 inwoners.Het Loch heeft een open verbinding met de zee.
Daardoor is er eb en vloed waardoor bij laag water de bootjes droog komen te liggen. Er is een mild klimaat wat er voor zorgt dat er palmbomen groeien.
Op weg naar Kyle of Lochalsh
Kyle licht aan Loch Alsh en hier vandaan ging vroeger de veerboot naar Skye. Daar kwam verandering in toen er in 1995 een brug werd aangelegd.
Aan het Loch, waar vroeger de boot vertrok, begint nu een spoorlijn die zorgt voor een rechtstreekse verbinding met Inverness in het noorden.Over de brug naar Skye
Het eiland is ongeveer 80 km. lang en is het grootste en noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden.
De haven van Portree


Onuitsprekelijke namenAan de oever van Loch Dunvegan ligt een 14e eeuws kasteel.
Dunvegan Castle  is de zetel van de MacLeod Clan.
Delen ervan zijn voor het publiek opengesteld.

Morgen het laatste deel van onze rondreis!1 opmerking:

  1. Geweldige foto's. Mooi die kleine schilderachtige dorpjes. Ik had nog nooit eerder van die taart gehoord en nu zie ik 'm in één week twee keer. Tot deel 3.

    BeantwoordenVerwijderen