woensdag 2 mei 2012

Mag ik even klagen?

Wat dacht je wat, ik ben in de prijzen gevallen.
Hoge bloeddruk!  145 bovendruk en 95 onderdruk.Daar heb je het dus.
Die sluipmoordenaar heeft mij ook gevonden! De vijftig gepasseerd en voor de rest van m'n leven aan de pil.

Hij hapert al jaaaaaren hoor, die bloeddruk van mij, maar nu is het toch echt serieus mis!
Ik werd op het matje geroepen bij de dokter en ja hoor,
Bingo! Een 24 uurs meting.
Niet de eerste keer trouwens want die heb ik in de afgelopen jaren al een paar keer gehad. Wordt je 24 uur aan zo'n meetapparaat gekoppeld wat ieder half uur je bloeddruk meet en registreerd. Band gaat om je arm en het apparaatje met slang gaat met een riem om je middel.
Na de laatste meting, inmiddels al weer even geleden, bleek dat ie zelfs in mijn slaap nog te hoog was!
Das toch niet goed lijkt me.
Dus kreeg ik tabletten voorgeschreven om de bloeddruk weer in balans te krijgen. Dat lukte wel aardig maar sinds een paar maanden niet meer.
Daar moet dus opnieuw iets aan gebeuren en vanmorgen was het zover. Eerst nog even gauw wat boodschapjes gedaan want in de winkel wil je niet met zo'n ding rondlopen en onder het autorijden is het ook niet wenselijk want je mag op het moment van pompen je arm niet meer bewegen. Affijn, er werden 5 buisjes bloed afgetapt en toen ging ik aan de slang!Ik vind het een verschrikking.
Dat ding gaat zo strak zitten dat je hand er van gaat tintelen. En als je hem niet stil genoeg houd gaat ie weer een keer, nog effe wat strakker!
Straks mag ie ook gezellig mee naar bed!
Dan volgt de worsteling van aan en uitkleden.
Ook al een sport op zich want die band mag niet af.
Hopelijk doe ik vannacht wel een oogje dicht want als ie gaat pompen maakt ie zo'n brommend geluid.
Maar alle gekheid op een stokje, ik ben wel heel benieuwd naar de uitslag!

6 opmerkingen:

 1. Hé getsie 5 buisjes bloed dat is voor mij met mijn prikfobie echt drama en dan ook nog de hele dag die tensiemeter om je arm nou veel succes er mee meissie zal aan je denken,hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach meis, wat vervelend !! Sterkte en succes ermee !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte ermee. Heb vorige week zelf met zo'n ellendeling om mijn arm gelopen. Uiteindelijk had ik door het steeds strakker oppompen allemaal bloeduitstortinkjes op mijn handen en het deed nog pijn ook. Morgen de uitslag, ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt alle recht van klagen hoor! 'k Moet er niet aan denken om de hele tijd zo'n band om m'n arm te hebben, het is echt een rotgevoel.
  En dan moet jij dus ook nog stil gaan zitten; wat een straf voor een creatief mens...
  Ik zal aan je denken, misschien helpt het een beetje. Hopelijk levert het wat op! Sterkte ermee..

  Groetjes, ELizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoii Dorien, een tijdje niet in blogland geweest en nu weer even heel wat leeswerk aan het inhalen, maar wat vervelend dat je dit allemaal door moet gaan. Dat er niet gewoon een makkelijkere manier is om hier een uitslag van te kunnen krijgen. Maar ik hoop dat er iets uitkomt waar je wat aan hebt en dat het met niet al te zware medicatie op pijl te houden is. Misschien een andere eet-leefwijze? Mijn bloeddruk is gezakt sinds ik aan het oerdieet zit voor mijn migraines...
  En wat een leuke berichten had je verder gepost. Die over Haarlem vond ik erg leuk omdat ik toevallig ook een tijdje terug zo heerlijk daar doorheen gewandeld had en ook bij die leuke winkeltjes binnen was gelopen. Maar ik was zo'n nurd die dus niet met haar camera door de winkel durfde te lopen om foto's te maken, terwijl ik dat ZOOOOOooo graag wel wilde doen...hihihiii...(ik ben zo'n held op sokken....slik...).
  Maar sterkte met de uitslag en ik hoop dat die band niet al te lang meer omhoeft! Groetjes, Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bah, wat vervelend.
  Sterkte ermee.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen