vrijdag 24 februari 2012

Weekend baksel

Muffins met koffie en frambozen





Dit heerlijke recept komt uit het boekje 
500 Cupcakes  van Fergal Connolly.
Je hebt er een muffinbakplaat met 12 vormpjes voor nodig.

2 eetl. kokend water
2 eetl. instantkoffie
1 eetl. melk
115 gr. gesmolten boter
3 eetl. gehakte hazelnoten
400 gr. zelfrijzend bakmeel
300 gr. fijne kristalsuiker
1 theel. bakpoeder
2 losgeklopte eieren
3 3/4 dl. karnemelk
175 gram frambozen.

Ik heb frambozen uit de diepvries (Albert Heijn) gebruikt maar als je wat verder in het seizoen bent kun je natuurlijk verse gebruiken.

Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4 en muffinbakplaat invetten.
Koffie in een kommetje doen en het kokende water erover gieten. Goed roeren.
Melk en boter erdoor roeren en laten afkoelen.
Meng de gehakte hazelnoten, bakmeel, suiker en bakpoeder met een lepel in een middelgrote kom.

Klop in een grote kom de eieren met de karnemelk 2-3 minuten door elkaar en roer dan het afgekoelde koffiemengsel erdoor. Schep het bakmeelmengsel door het karnemelkmengsel tot alles net is vermengd.
Spatel dan de frambozen door het beslag en schep het in de vormpjes.

Bak de muffins 20 minuten, neem dan de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten staan.
Serveer direct.
Errug lekker!



5 opmerkingen:

  1. Ik kan niets anders zeggen, dan heerlijk! Leuke combinatie van smaken.
    Helaas zijn we in het weekend met z'n tweetjes, dus wacht ik even tot de kinderen er ook weer zijn.
    Fijn weekend, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O,jammie ik ga je recept gelijk opslaan,fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh dat ziet er heerlijk uit zeg.. zit ik hier met een bakkie koffie met niets erbij snikkk wat jammer dat het digitaal is, het water loopt me in de mond

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oei oei, wat ziet dat er lekker uit. Ik ga het een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen