dinsdag 13 december 2011

Ouderwets lekker.....

Vandaag heb ik een heerlijk winters recept van Stoofpeertjes waar iedereen in mijn omgeving gek op is!
Ook leuk om als kadootje weg te geven, in een weckfles met een gezellig rood geruit stofje voorzien van labeltje met het recept en een strik van raffia. Voor wat extra decoratie een kaneelstokje en eventueel een laurierblaadje voor wat kleur.




Hier volgt het recept:


Stoofpeertjes

1 kilo Stoofperen ( Gieser Wildeman )
250 ml. Water
3 of 4 eetlepels kristalsuiker (naar smaak)
6 eetlepels rode bessensap
1 kaneelstokje

Peertjes schillen, klokhuizen verwijderen
In partjes snijden en in de pan doen
Water, suiker, bessensap en kaneelstokje erbij
Met deksel op de pan aan de kook brengen
en 1,5 tot 2 uur op een zacht vuur laten koken
Erg lekker bij spruitjes, bloemkool of boontjes
met Draadjesvlees!!!!


Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Mmmmmm,ze staan bij ons ook regelmatig op het menu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, hier komen ze met de kerst ook weer op het menu te staan.
    maar niet de alleen de stoofpeertjes waar ik me aan zit te verlekkeren.. ..die vergiet en die oude kan...Geweldig !!!
    Dat is zo echt oma's keukentje van vroeger

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En de overgang..hihi ik denk dat dat ook meespeelt hoor. heb wel bijna alle symptomen en de leeftjd.
    ervoor... good excuus voor als het even niet wil ;-)

    BeantwoordenVerwijderen