donderdag 8 december 2011

Het verhaal van de boomIk heb al jaren geen echte kerstboom meer in huis.
Dat had een reden.
Dat gesjouw en gesleep was ik helemaal spuugzat!
Wat een gedoe met die kerstboom, onder de modder en dat moet dan je auto in! Een ware beproeving.
Bovendien worden echte bomen met het jaar prijziger en moet je het ding na de feestdagen ook weer kwijt zien te raken wat ook een heel gedoe is. In mijn achtertuin kan ik em niet meer planten want daar staan er al een stuk of tien die door voorgaande bewoners van ellende na de kerst daar zijn gedumpt en die nu zo'n beetje boven de dakgoot uitsteken! Het is misschien stom toevallig hoor, maar altijd als ik klaar stond om naar de kerstbomenboer te rijden om een leuk exemplaar uit te zoeken, begon het te plenzen maar de kerstbomenjacht uitstellen dat kon bij mij dus niet..........
Het moest en zou op dat moment gebeuren!
Ik heb de pech dat ik mijn auto nooit voor de deur kan parkeren dus dat was altijd zeulen met die boom!
En bij thuiskomst is er geen manspersoon in velden of wegen te bekennen en ik ( op zulke momenten zeer ongeduldig ) kan en wil daar dan ook niet op wachten
want die boom moet en zal naar binnen. NU!!!
Dus kletsnat als een verzopen kat het stoepje op, kwam meestal klem te zitten in de voordeur ( ook dat nog ), m'n handen en armen helemaal onder de schrammen, hars aan m'n vingers en de hele kamer onder de troep voor dat het ding eindelijk op z'n plek stond.
En als klap op de vuurpijl de volgende dag zo stijf als een plank. Nee, ik was er helemaal klaar mee!!!
Dus deed de nepperd zijn intrede in dit huishouden.
Geen moddertroep meer, geen uitvallende naalden meer, wat een verademing. Gemak dient de mens!
En als ik het nu op m'n heupen krijg hoef ik de deur niet meer uit. Van mij mag het storten, lang leve de kunstboom!
Nu is het zo dat ik hier een flink uit de kluiten gewassen hond in huis heb die erg nieuwsgierig is en overal met haar neus vooraan wil staan en daar moet ik wel rekening mee houden.
In haar enthousiasme slaat ze met haar dikke staart in het rond en stuift gelijk op mijn boom af. We hebben ook nog een poosje een kat in huis gehad die de boom met hele andere ogen bekeek. Hij zag em meer als krabpaal en voor je het wist zat ie er midden in!! Daar ging mijn boom, met versiering en al dwars door de kamer! Zo zijn er heel wat kerstballen gesneuveld.
Dus daar moest ook een oplossing voor komen.
De kat eruit ( mijn dochter ging op zichzelf wonen en nam em mee ) en de nepboom er in!
De beste investering ever! Hij staat leuk in een rieten mand en ik kan em net zo lang kneden en buigen tot ik tevreden ben met het resultaat. Geen rare uitschieters meer of van die kale stukken er in, niets van dat alles!
Ook heel makkelijk na de feestdagen, versieringen eruit en in de mand met lampjes en al naar de zolder. Handig he? Ze zijn zelfs in alle kleuren te krijgen tegenwoordig.
Voor elk wat wils!
Zie je dat voor je?
Ik hou het toch maar bij een groene. Met dennenappels!
Vandaag ben ik vrij en de kerstkriebels krijgen de overhand dus de boom moet weer de kamer in.
Ik ga em straks aankleden en het resultaat laat ik je later wel zien. Gelukkig stond mijn exemplaar op zolder, want ik weet niet hoe het bij jullie is hoor, maar heb je naar buiten gekeken? Zou mij niet verbazen als we straks weer een bui krijgen! Ach ja, een kleinigheidje hou je.

4 opmerkingen:

 1. Ha,lachen Dorien,dat is nou precies de reden waarom ik al 12 jaar aan de kunstboom ben,ik was al dat gedoe ook zo zat.En even iets anders ik ben verliefd op je prachtige hond, ik ben dol op grote honden,heb zelf Bernersenners en Loenbergers gehad maar Luna vind ik super,wat een plaatje!!!Lieve groet Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk en smakelijk verhaal om te lezen..een beetje om dezelfde reden heb ik ook een nepperd.
  voor het gemak, de naalden en de vieze kluit.
  En wat een grote loebas van een hond heb je. echt een goedsul volgens mij.. Wat katten betreft heb ik altijd wel geluk gehad want die hadden weinig intresse voor de boom..De hond met zijn staart daar moet ik wel voor oppassen, Eigenlijk sneuvelt er elk jaar wel een paar balletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er een superleuk verhaal van gemaakt. Ik denk dat ik dit jaar hetzelfde formaat van zolder haal als jij. Een tweede kan eventueel ook nog. Het zijn de kerstboompjes die de kinderen vroeger op hun kamer hadden. Een echte boom blijf ik toch wel het mooiste vinden, maar met een neppe ben ik ook tevreden. Vanmiddag zag ik een reportage op tv over teken die in een echte kerstboom zouden zitten, nou die haal ik ook liever niet in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook een nepperd. Heerlijk handig, inderdaad !!!

  Die lampen onder het viaduct, dat is in Bennekom! :o)!!!

  Groetjes, Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen