zaterdag 17 december 2011

Uniek Design

Vandaag een creatie van zuslief.
( je weet wel, die van de briljante ideeen en geniale invallen en die helemaal niet van het bloggen is, die!! )
Het is altijd een uitdaging om iets nieuws te creeren wat zo weinig mogelijk kost. Liefst helemaal voor nop, gratis en voor niets!! Daarom is het echt een sport om oude gebruikte en afgedankte spullen nieuw leven in te blazen. Mijn vader had daar ook zo'n handje van. Die struinde rustig voor de lol de straten af als het grove vuil buiten stond op zoek naar iets bruikbaars!
Ooit heeft hij een schattig rieten poppenwagentje bij de vuilnisbak vandaan geplukt wat met liefde werd schoongemaakt, van nieuwe wieltjes voorzien en door mijn moeder opnieuw werd bekleed. De droom van iedere poppenmoeder en de grootste schat van mijn dochter.
Ze heeft er nog jaren mee gespeeld.
Zo kan zuslief  er ook wat van! Ze heeft een fantastische Kerststal gemaakt die al jaren met Kerst een prominente plaats inneemt in haar huis. Zonder die stal geen Kerst!
Gemaakt van een fruitkistje, oude speelgoed boerderij dieren en de afgedankte Barbiepoppen van haar dochter, die nu heel stemmig als Jozef en Maria en de wijzen uit het Oosten hun leven slijten! De Kerstengel bovenop de stal is een popje waar we vroeger zelf nog mee hebben gespeeld.....
Is ie niet geweldig????
4 opmerkingen:

 1. Wel hilarisch zo'n kerststal maar reuze uniek dan is die van ons maar standaard,hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit gaat ongetwijfeld een familie-erfstuk worden! Ik moet zelf ook maar eens de zolder op!
  Groetjes Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het helemaal geweldig, de nostalgie straalt er van af, Het idee maar de hele uitstraling is hilarish. die blonde ken.hihi
  Toen ik dat las over dat je vader het grove vuil langs liep, vroeger lag dat zo aan de straatkant, ik deed dat als kind al heel graag, nieuwsgierig wat erbij lag, vond ik het heerlijk om daar tussen de zoeken. je vind altijd wel wat leuks. Jammer eigenlijk dat dat er niet meer is ;-)

  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is toch vele malen mooier dan een kant en klare kerststal.
  Je alternatieve kerstkrans vind ik ook erg leuk. Hoe bedenk je het.
  Fijne zondag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen