dinsdag 6 december 2011

Kerstslinger

Ik voel me bijna een verrader, een overloper!
Het hele Sinterklaasweekend stond bij mij in het teken van Kerst!!! Dat krijg je er nou van als Sint het af laat weten!
Ik had ooit eens in een of ander blad een Kerstslinger zien staan, gemaakt van houten letters.
Omdat ik dat zo leuk vond had ik bedacht dat ik zoiets best zelf eens zou kunnen maken.
Maar dan van een leuk katoentje natuurlijk!
Een paar dagen geleden vond ik dat ik nodig es iets met mijn lappenmand aan moest. Dat ding puilt werkelijk uit. Ik heb zo ontzettend veel lapjes verzameld dat ik die mand echt niet meer dicht kan krijgen.
Hoog tijd voor wat spit en sorteerwerk!
Mijn favoriete Kerst kleuren zijn rood, wit, beige en grijs. Prachtig in combinatie met dennengroen.
En kijk es even wat ik gevonden heb!
Allemaal verschillende stofjes in rood en wit, perfect voor mijn Kerstslinger! Dus eerst maar es aan de tekentafel om wat letters uit te proberen..............
Toen ik daar eindelijk tevreden mee was heb ik ze uit allemaal verschillende stofjes geknipt en met de naaimachine in elkaar gezet en opgevuld.
Zo leuk, ik werd er helemaal blij van!
Daarna aan een stuk touw geregen, er van een leuk bandje strikjes aan geknoopt en klaar is mijn zelf ontworpen Kerstslinger.
Kijk nou eens hoe leuk dat staat aan mijn keukenrekje!

10 opmerkingen:

 1. How lovely Dorien, you have been busy and the result of your sewing has created a very fine Christmas decoration to bring out each year.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dorien, wat een pracht die slinger en die lappenmand van jou om jaloers op te worden en toevallig was ik van plan om X-MAS in witte letters te maken om voor het raam te zetten moet ik alleen mijn naaimachine weer te voorschijn halen en het staat nu vol met kerstdozen maar wie weet!!!Lieve groet Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er inderdaad prachtig uit.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt super leuk die Christmas letters.. Ik ben jaloers op je lappenmand, met zoveel keus dan kan je lekker je gang gaan. LEuk gemaakt Dorien.. zo ziet je keuken er gezellig uit met kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Dorien, goed dat je bij mij langs kwam. Ik volg je maar krijg geen update, van alle blogs die ik sinds de laatste weken volg niet. Ik weet dat ik niet de enige ben die er last van heeft en ze zijn er mee aan het werk.
  Nu miste ik bijna die leuke cupcakes, ze zien er zo mooi uit.
  Je kerstslinger vind ik prachtig!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wonderful work with fabric and so special too!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely creation and so festive ~ Love how it looks on the wall ~~ thanks, namaste, Carol (A Creative Harbor) Happy AIBL ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful Christmas garland, and the decorate jars above on the shelf so sweet. xox Corrine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Dorien,
  Ik kwam via annemarie's haakblog bij jouw blog terecht en ik vond je verhaaltjes erg leuk en de foto's en ideeen ook! Vooral deze post met die letters heb ik al meer op blogs voorbij zien komen en ook ik ben bezig met een X mas! Om het ook eens te proberen... Maar nu ik jouw resultaat zie denk ik dat ik nog even doorga met letters van stof maken! Het ziet er echt heel gaaf uit! Daar zul je vast veel leuke reacties op krijgen. Ook als kadootje altijd leuk! Ik ga je volgen! Groetjes, Joyce Glim.

  BeantwoordenVerwijderen