donderdag 26 januari 2012

De Voorstelling

In tegenstelling tot nogal wat andere mensen ga ik zelden naar het theater om de doodeenvoudige reden dat een theatervoorstelling me helemaal niet zo aanspreekt.
Ik heb niet veel met musicals, een cabaretvoorstelling
of een toneelstuk  Maar......................er is een uitzondering!
Zo af en toe gaan mijn dochter en ik eens een weekendje naar Londen. Shoppen, sightseeing, samen gezellig uit eten je kent dat wel, meidendingen. Maar nog nooit zijn we tijdens ons verblijf daar naar een theater geweest.
Tot ons laatste uitstapje! Ik had zomaar kaartjes gekocht voor een voorstelling van Stomp. Daar had ik wat over gelezen en dat sprak me erg aan. Veel meer mijn ding!!
De voorstelling was in The Ambassadors Theatre midden in Londen's West End. Een klein theater met de grandeur van de jaren rond 1920.We zaten derde rang in het midden met een geweldig
zicht op het podium. Het overtrof al mijn verwachtingen.
Ik heb nog nooit zo'n spektakel meegemaakt!

Big, Noisy and Irresistible!!

Je valt van de ene verbazing in de andere.
Een percussieshow die z'n weerga niet kent!
Alles draait om ritme en dat ritme kun je overal mee maken. Bezems, stokken, handen en voeten, vuinisbakken, olievaten, plastic zakken, ontstoppers, aanstekers, doosjes lucifers, hele gootstenen, je weet niet wat je ziet! 
Het lijkt zo makkelijk maar het vergt behoorlijk wat concentratie. Het is zo gaaf, dat zou je echt een keer met eigen ogen moeten zien. Ik kan het iedereen aanraden, maar je moet wel van ritme en slagwerk houden.

Om een indruk te krijgen........
Ga ook zeker een kijkje nemen op de website van Stomp!
http://www.stomplondon.co.uk/
Als je op The Experience klikt krijg je een voorproefje van deze onvergetelijke show.

5 opmerkingen:

 1. Ik zal het in de gaten houden want het lijkt me wel wat als ze in Nederland komen. We hebben een aantal hele muzikale kinderen die er zeker van zullen smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf,Dorien volgens mij zijn ze ook in Nederland geweest en Londen is heerlijk ben er met mijn moeder en zussen geweest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar hou ik ook wel van.
  Prachtig theater ook waar je dit hebt gezien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Dorien,
  Ik herken wat je vertelt over theaters e.d. want ook ik ben er geen fan van. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je toch geinteresseerd was in deze groep, want dat is toch heel iets anders. Ik heb er ook wel eens wat van gezien en het is heel erg indrukwekkend. Leuk trouwens dat je met je dochter naar London was, wat gezellig! Leuk om zoiets samen te doen!
  Fijne zondag, groetjes! Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I'm afraid I cannot reply in Dutch! But I did see Stomp many years ago and it was terrific! It is such a wonderful and unique art form. I was a little too far from the stage when I saw them, so some of the quiet sounds got lost in the whispering of the crowd. (I was so mad at those people whispering and making noise!)

  Visiting today from Artists in Blogland!

  BeantwoordenVerwijderen