zondag 10 juni 2012

Weer thuis

Joehoe, ik ben weer boven water hoor!
De terugreis is gladjes verlopen en ik ben weer terug in mijn eigen huisje bij mijn eigen Loentje die door het dolle heen was.
Ik had haar gemist en ze was zo blij om me weer te zien!


Luna

Na het uitpakken van de koffer eerst mijn computer eens opgestart en mijn mailbox geopend. Die puilde uit. Daarna m'n blog weer eens bekeken en het is niet te geloven hoeveel nieuwe berichten er al weer zijn verschenen.
Daar ga ik morgen eens lekker voor zitten.

De vakantie zit er weer op en het was fantastisch!!
Ik was op stap met 2 schoonzusjes, 1 zwager en mijn lief en we hebben genoten.

Ik heb een leuke schoonfamilie.
Free Spirits.
Stuk voor stuk optimistische, positief ingestelde, sportieve, vrolijke en sociale mensen met een overdosis humor. We hebben vreselijk veel lol gehad met z'n allen, het was oergezellig. De week is echt omgevlogen!!


Kijk eens hoe prachtig de Bougainville in bloei staat.
Het is de schuilplaats van "onze" huisdieren, de salamanders. Ze nestelen tussen de warme stenen en zijn het symbool van het eiland.Het was warm, iedere dag zo tussen de 27 en 30 graden.
Aangezien we zijn allemaal vroege vogels zijn was het iedere morgen gezellig met z'n allen buiten ontbijten op het terras bij het zwembad.
Na het ontbijt vertrokken schoonzussen en zwager iedere morgen voor een flinke wandeling, mijn lief ging op pad voor de dagelijkse boodschappen en de krant en ik kon genieten van mijn zonmoment!

In tegenstelling tot de anderen kan ik het niet zo lang volhouden in het zonnetje. Ik moet het echt hebben van de ochtendzon. Zo ergens tussen 9 en 11 uur is mijn tijd, dat wil zeggen 10 minuten in de zon en vervolgens 5 minuten afkoelen in de plomp, want meer kan mijn huidje niet verdragen. Echt bruin wordt ik dan ook nooit maar mijn velletje is sunkissed!

Op het heetst van de dag hielden we siesta.
Een middagdutje of lekker met krant of boek in de schaduw om vervolgens wat later in de middag onder het genot van een lekker hapje en drankje een potje te scrabbelen of te klaverjassen.
Favoriet was het bierspel, een soort ganzenbord waarbij je vragen moet beantwoorden, dingen uit moet beelden of iets moet tekenen wat de rest moet raden. Grote hilariteit alom!!

Het huis wat we huren is van een Nederlandse eigenaar die ieder jaar wel iets verbouwt of toevoegt aan zijn juweeltje.


Vorig jaar hadden we er opeens een zitkuil bij.


En nu was er aan de voorkant van het huis een nieuw terras gemaakt met een prachtige tafel en banken van steigerhout waar we iedere avond gezellig aan hebben gegeten.


Die tafel had trouwens nog een functie...........

Omdat we overdag alles open hadden staan bleef de warmte 's avonds nog lang in huis hangen.
We hadden wel airco's maar 1 daarvan functioneerde niet goed en zwagerlief kon de slaap niet vatten.
Ook niet omdat er een leger muggen bijzonder actief was.
En zo kwam het dat we de volgende ochtend dit tafereel aantroffen!


Op woensdag met een van mijn schoonzusjes naar de hippiemarkt in Es Canar geweest waar we gezellig met z'n tweetjes hebben rondgescharreld.
Het was warm en het was druk maar ontzettend leuk.

Live muziek
Straatartiesten waar ik erg veel bewondering voor had.
Ik geef het je te doen hoor.
30 graden, badend in de zon, de hele dag in de schmink, in kostuum en stil zitten!
Mysterieus zwevend


De hele dag op stelten


En heel veel kleurrijke kraampjes.

Maar helaas..............aan alles komt een eind.
Zo ook aan onze vakantie.
De batterijen zijn weer opgeladen en we kunnen er weer een poosje tegen, maar de plannen voor volgend jaar zijn alweer gesmeed! Dan hopen we weer samen te kunnen genieten van dit unieke plekje op Ibiza.
4 opmerkingen:

 1. 't Klinkt allemaal heerlijk !!! Trouwens, zo'n zwevende meneer ken ik !! Heb je ook gezien hoe dat gaat?!!! Anders kan ik het mysterie wel voor je oplossen ! hihihihihi

  Mens, wat gaat de tijd toch snel. Zo blog je dat je gaat en zo ben je er weer !! 'k Weet het niet, maar het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat. Zal de leeftijd wel zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te lezen en de foto's te zien heb je een heerlijk weekje gehad, ik geloof graag dat het voor een herhaling vatbaat is.
  Groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt niet verkeerd. De 27 graden hebben wij ook gehad, maar daar tegenover stond als laagste 5 graden. Geniet nog lekker even na van jullie vakantie. Grappig bed trouwens ;)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, Dorien helemaal gemist dit blogje van jou, wat ziet het er allemaal geweldig uit dat vakantiehuis en wat fijn dat je hebt genoten maar wel jammer dat het zo snel voorbij gaat,hé??

  BeantwoordenVerwijderen